ClujToday: Papa Francisc a aprobat beatificarea celor sapte episcopi greco-catolici martiri

Trimite și altora

Papa Francisc a aprobat oficial beatificarea celor şapte episcopi greco-catolici martiri în temniţele comuniste. Anunţul referitor la decretul de beatificare a publicat pe press.vatican.va.

 

Cei şapte episcopi şi-au dat viaţa pentru credinţă, după ce au refuzat să renunţe la catolicism, în ciuda presiunilor autorităţilor comuniste. Cel mai probabil, cei şapte episcopi vor fi beatificaţi în timpul liturghiei care va fi oficiată de Papa Francisc în 2 iunie la Blaj. Cei şapte episcopi sunt Valeriu Traian Frenţiu, Vasile Aftenie, Ion Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu şi Iuliu Hossu, potrivit ClujToday.ro.

Comments

comments

SHARE
Previous articleÎncep reparațiile la drumul care leagă Clujul de zona turistică Băișoara – Buru
Next articleComunele din jurul Clujului care refuză blocurile – Ce spun primarii
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

two × two =