Greco-catolicii și ortodocșii serbează azi Paștele

Trimite și altora

Ortodocşii şi greco-catolicii celebrează cea mai importantă sărbătoare creştină, Învierea Domnului. Cele două comunităţi au participat la Utrenia Învierii ieri seară şi au primit vestea cea bună: Cristos a Înviat!

 

La catedrala ortodoxă, slujba de Înviere a fost oficiată de IPS Andrei Andreicuţ, mitropolit şi arhiepiscop al Clujului, în timp ce la catedrala greco-catolică, Utrenia Învierii a fost oficiată de PS Florentin Crihălmeanu, episcopul unit de Cluj-Gherla. La ambele catedrala, Utrenia Învierii a fost celebrată la miezul nopţii, iar la catedrala greco-catolică în construcţie din Piaţa Cipariu, slujba a început la ora 21.00, pentru a permite şi celor mici să se bucure de sărbătoarea Învierii. La catedrala ortodoxă a fost adusă lumină de la Ierusalim, potrivit ClujToday.ro.

Oamenii au primit Cina Domnului şi au plecat spre casă plini de bucurie. În aceste zile, oamenii se salută cu Cristos a Înviat/Adevărat că a Înviat! şi ciocnesc ouă roşii.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujToday.ro: Cina Domnului, una dintre cele mai frumoase tradiţii pascale din Transilvania
Next articleInteres mare al maghiarilor ardeleni pentru alegerile din Ungaria
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

2 × 2 =