A început campania electorală – Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a vizitat niște tufișuri din lunca Someșului Mic

Trimite și altora

Debutul campaniei electorale a adus la Cluj vizite ale miniștrilor în zone cu totul neașteptate. După ce ieri, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vizitat târgul Agraria și a ratat întâlnirea cu niște cormorani care locuiesc în stufărișul de la Sic, azi a fost rândul ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș. Acesta a vizitat niște tufișuri din lunca Someșului Mic, peste râu de aeroport, acolo unde ar fi trebuit să înceapă lucrările de deviere a albiei râului. Nu există nici un fel de lucrări începute la fața locului, iar singurele activități în derulare acolo sunt înfloritul sălciilor și creșterea buruienilor de primăvară.

Lucrarea este necesară pentru a permite prelungirea pistei de aterizare și decolare a Aeroportului Internațional Cluj-Napoca. Ministrul PSD Ioan Deneș le-a cerut autorităților județene să grăbească procedura de expropriere a terenurilor pe care vor fi executate lucrărilor. 

”Tocmai pentru că am vrut să dăm un semnal foarte clar că acest proiect este o prioritate pentru minister, am alocat, deși nu aveam finalizată partea de expropriere care, conform acelui contract de asociere (n.r. între Consiliul Județean și Administrația Bazinală a Apelor Someș – Tisa) se vede foarte clar că trebuie să îl facă Consiliul Județean, am alocat suma de trei milioane în speranța că acest demers de expropriere va fi finalizat undeva în decursul anului 2019”, a spus ministrul Ioan Deneș.

Vicepreședintele PNL al Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat, a declarat că această procedură se apropie de finalizare. ”Problema exproprierilor, care face parte din acel contract de asociere dintre Consiliul Județean și Administrația Bazinală Someș – Tisa se materializează! În ce sens? Lucrarea cadastrală care a trebuit executată pentru exproprieri este finalizată și aceste documente sunt la avizat la primăriile Apahida și Cluj-Napoca și la Oficiul de Cadastru”, a spus Marius Mînzat.

Lucrările de deviere a cursului Someșului Mic ar trebui finalizate până în anul 2022. Costul total al lucrărilor va fi de 109 milioane de lei. Pentru acest an, Guvernul a alocat trei milioane de lei, adică suma necesară pentru lucrările care pot fi executate într-o lună.

Comments

comments

SHARE
Previous articlePetre Daea: Nu există întârzieri la plata subvențiilor – Adrian Oros îl contrazice
Next articleSfârșit de epopee: Clădirea Hexagon va fi, în sfârșit, gata în iunie
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

five × three =