Sfârșit de epopee: Clădirea Hexagon va fi, în sfârșit, gata în iunie

Trimite și altora

Unul dintre cele mai întârziate proiecte imobiliare din Cluj se apropie, în sfârșit, de final. Epopeea construirii clădirii Hexagon a durat aproape un deceniu.

Potrivit Transylvania Today, clădirea Hexagon va fi gata în luna iunie. Clădirea are 20.000 de metri pătrați și este situată într-una dintre cele mai rău famate zone din Cluj-Napoca, Calea Turzii, loc cunoscut din rapoartele Poliției pentru activitatea prostituatelor și a proxeneneților. Totuși, în ultimii ani, zona a cunoscut o altfel de dezvoltare, datorită reprezentanțelor auto, benzinăriilor și atelierelor mecanice. De asemenea, specialiștii în domeniul imobiliar cred că, în anii următori, zona ar putea deveni propice dezvoltării unor ansambluri de birouri.

Clădirea Hexagon este administrată de BNP Paribas Real Estate și aparține unei companii maghiare, Kesz International. Inițial, ea ar fi trebuit să adăpostească un spital privat, Pelican. Proiectul spitalului privat a fost lansat în 2009 de către fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, condamnat ulterior pentru fapte de corupție. Însă compania Pelican a renunțat la intenția de a construi un spital privat, a vândut proiectul, iar actualul proprietar ar dori să transforme imobilul într-un centru destinat IT-ului și industriilor creative.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY