Cireșele de mai lipsesc din piețele clujene – Vremea rea le ține verzi pe ramurile pomilor

Trimite și altora

Cireșele de mai par doar un vis al unei nopți de vară în piețele clujene. Vremea rece din ultimele săptămâni a făcut ca cireșele să rămână verzi pe ramurile udate de ploaie ale pomilor de pe dealurile Transilvaniei de Nord. Nici cartofii noi românești nu sunt de găsit pe tarabe. Însă au apărut primele roșii oltenești, care se bucură de mare prețuire.

La Cluj, piețele sunt sărace la capitolul trufandale. Există ridichi, inclusiv celebrele ridichi albe de Apahida, ceapă verde, usturoi verde sau leurdă. Roșii din producția locală nu sunt; însă pe tarabe au ajuns roșiile oltenești.

Clujenii preferă alimentele produse în România, spun vânzătorii. Proprietarii de sere spun că, în acest an, trufandelele s-au făcut mai târziu în Transilvania, deoarece, încă de la Paști, vremea s-a răcit. În unele nopți, temperatura s-a apropiat la doar câteva grade de limita înghețului.

Comments

comments

SHARE
Previous articleBrinel a trecut pragul de 200 de milioane de lei cifră de afaceri
Next articleFloreștiul va avea o creșă cu 200 de locuri
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

one × 1 =