Soluții tot mai diverse pentru casele verzi și pentru locuințele inteligente

Trimite și altora

Tot mai mulți clujeni sunt interesați de case inteligente, iar în ultima perioadă a apărut tendința de a investi în case inteligente verzi. Aceste locuințe înglobează tehnologii de tipul aparatelor casnice controlate prin Internet, iluminat de tip smart, folii protectoare pentru geamuri și izolare termică inteligentă.

Ieftinirea noilor tehnologii a favorizat răspândirea dispozitivelor care transformă o casă obișnuită într-una inteligentă. O unitate centrală de comandă, controlată cu ajutorul aplicațiilor mobile, gestionează temperatura, intensitatea luminii sau instalațiile de irigație a gazonului sau grădinii. Însă casele inteligente includ și soluții precum foliile protectoare pentru ferestre, spune omul de afaceri Jozsef Salak.

Cele mai multe case inteligente pot fi transformate și în locuințe verzi certificate ca atare, spune specialista în domeniul clădirilor verzi, Alexandra Stoica.

Casele inteligente verzi costă mai mult decât locuințele obișnuite, însă costurile cu întreținerea lor sunt mai mici, iar gradul de confort este mult mai mare.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY