Soluții tot mai diverse pentru casele verzi și pentru locuințele inteligente

Trimite și altora

Tot mai mulți clujeni sunt interesați de case inteligente, iar în ultima perioadă a apărut tendința de a investi în case inteligente verzi. Aceste locuințe înglobează tehnologii de tipul aparatelor casnice controlate prin Internet, iluminat de tip smart, folii protectoare pentru geamuri și izolare termică inteligentă.

Ieftinirea noilor tehnologii a favorizat răspândirea dispozitivelor care transformă o casă obișnuită într-una inteligentă. O unitate centrală de comandă, controlată cu ajutorul aplicațiilor mobile, gestionează temperatura, intensitatea luminii sau instalațiile de irigație a gazonului sau grădinii. Însă casele inteligente includ și soluții precum foliile protectoare pentru ferestre, spune omul de afaceri Jozsef Salak.

Cele mai multe case inteligente pot fi transformate și în locuințe verzi certificate ca atare, spune specialista în domeniul clădirilor verzi, Alexandra Stoica.

Casele inteligente verzi costă mai mult decât locuințele obișnuite, însă costurile cu întreținerea lor sunt mai mici, iar gradul de confort este mult mai mare.

Comments

comments

SHARE
Previous articleA fost redeschisă circulația rutieră pe Valea Drăganului
Next articleTeraPlast propune distribuirea de dividende în valoare de aproape 10 milioane de euro
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

8 − three =