Salina Turda ar putea depăși pragul de 750.000 de vizitatori

Trimite și altora

Salina Turda atrage tot mai mulți vizitatori din toate colțurile lumii. În acest an, salina ar putea atrage peste 750.000 de vizitatori. Numărul oaspeților a crescut de la an la an, iar tot mai mulți dintre ei vin din afara Europei.

Salina Turda îi atrage pe turiști datorită aspectului ei, care îmbină vestigii medievale precum crivacul folosit odinioară pentru a ridica din adâncuri bulgării de sare ori altarul sculptat în sare de mineri cu instalații moderne care transformă fosta mină de sare într-o adevărată feerie a luminii. Există o roată panoramică, un amfiteatru cu scaune încălzite, terenuri de minigolf sau de popice, dar și un debarcader amenajat pe o insulă de sare din mijlocul unui lac subteran. De asemenea, Salina Turda este renumită pentru efectele binefăcătoare ale aerului sărat asupra sănătății oamenilor. Toate acestea atrag tot mai mulți turiști, inclusiv din străinătate, spune directoarea salinei, Simona Baciu.

Tot mai mulți turiști vin din afara Europei, spune reprezentanta unui hotel din Turda, Violeta Bercea. Salina Turda a fost declarată de Business Insider drept cel mai frumos loc subpământean din lume. De asemenea, a fost primul loc subteran din lume care poate fi văzut cu ajutorul aplicației Google Street View.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY