TIFF 18 își deschide porțile în 31 mai

Trimite și altora

Cel mai important festival de film din România, TIFF, se pregătește să își deschidă porțile la Cluj. Ediția din acest an, cea cu numărul 18, aduce mai multe surprize: invitatul special al TIFF 2019 este actorul Nicholas Cage, iar printre cei care vor fi premiați se numără actorul Marcel Iureș. De asemenea, TIFF va include și o secțiune dedicată filmelor legate de religie.

Ediția din acest an a TIFF aduce la Cluj unele dintre cele mai bune filme care au fost prezentate la Cannes, dar și la alte festivaluri importante din întreaga lume. De asemenea, organizatorii au pregătit secțiuni care pun în lumină cinematografii mai puțin cunoscute în România, spune managerul festivalului, Cristian Hordilă.

De asemenea, TIFF 2019 va însemna și evenimente speciale, de la concerte și ateliere pentru copii, ateliere de lucru dedicate tinerilor cineaști, precum și seri gastronomice, mai spune Cristian Hordilă.

La fel ca și în cazul edițiilor precedente, competiția reunește 12 pelicule din întreaga lume. Gala de deschidere va avea loc în 31 mai, în cinematograful în aer liber din Piața Unirii din Cluj și va include premiera mondială a filmului Parking, regizat de fondatorul TIFF, Tudor Giurgiu. Festivalul de film își va închide porțile după 10 zile de proiecții, de evenimente muzicale și de dezbateri intense.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY