Vicecancelarul Austriei, Heinz-Christian Strache, demisionează după publicarea unor înregistrări compromițătoare

Vicecancelarul austriac, Heinz-Christian Strache, – liderul formaţiunii de extremă dreapta Partidul Libertăţii (FPOe), care face parte din coaliţia de guvernământ – a anunțat sâmbătă că demisionează  în urma publicării unei înregistrări video compromiţătoare în care Strache oferă contracte guvernamentale în schimbul sprijinului politic, transmit agențiile de presă internaționale, potrivit RFI România.

El a anunțat că renunță și la conducerea Partidul Libertăţii (FPOe), formațiune de extremă dreapta.

“I-am prezentat cancelarului Sebastian Kurz demisia mea din funcţia de vicecancelar şi el a acceptat-o”, a anunţat Strache, în vârstă de 49 de ani, într-o conferinţă de presă la Viena. Strache se afla la guvernare alături de cancelarul conservator Sebastian Kurz din decembrie 2017. 


Politicianul austriac a recunoscut că a făcut o greşeală şi a menţionat că a decis să renunţe la postul de vicecancelar pentru a evita căderea guvernului format din partidul său şi Partidul Popular al lui Kurz.  Strache a mai anunţat că va fi înlocuit de ministrul transporturilor, Norbert Hofer.


Scandalul a izbucnit vineri seara, când revista Der Spiegel şi ziarul Süddeutsche Zeitung au difuzat o înregistrare video în care Strache pare să ofere, în schimbul susţinerii politice, contracte în infrastructură unei femei care a pretins că este o potenţială donatoare bogată din Rusia. 

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

five × five =