Vicecancelarul Austriei, Heinz-Christian Strache, demisionează după publicarea unor înregistrări compromițătoare

Trimite și altora

Vicecancelarul austriac, Heinz-Christian Strache, – liderul formaţiunii de extremă dreapta Partidul Libertăţii (FPOe), care face parte din coaliţia de guvernământ – a anunțat sâmbătă că demisionează  în urma publicării unei înregistrări video compromiţătoare în care Strache oferă contracte guvernamentale în schimbul sprijinului politic, transmit agențiile de presă internaționale, potrivit RFI România.

El a anunțat că renunță și la conducerea Partidul Libertăţii (FPOe), formațiune de extremă dreapta.

“I-am prezentat cancelarului Sebastian Kurz demisia mea din funcţia de vicecancelar şi el a acceptat-o”, a anunţat Strache, în vârstă de 49 de ani, într-o conferinţă de presă la Viena. Strache se afla la guvernare alături de cancelarul conservator Sebastian Kurz din decembrie 2017. 


Politicianul austriac a recunoscut că a făcut o greşeală şi a menţionat că a decis să renunţe la postul de vicecancelar pentru a evita căderea guvernului format din partidul său şi Partidul Popular al lui Kurz.  Strache a mai anunţat că va fi înlocuit de ministrul transporturilor, Norbert Hofer.


Scandalul a izbucnit vineri seara, când revista Der Spiegel şi ziarul Süddeutsche Zeitung au difuzat o înregistrare video în care Strache pare să ofere, în schimbul susţinerii politice, contracte în infrastructură unei femei care a pretins că este o potenţială donatoare bogată din Rusia. 

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

SHARE
Previous articleCluj: Amenzi de peste 30.000 de lei pentru nereguli la atelierele de reparații auto
Next articleTIFF 18 își deschide porțile în 31 mai
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

five × 1 =