XVision, aplicația care folosește inteligența artificială pentru a interpreta radiografiile

Trimite și altora

Un grup de tineri informaticieni din România a dezvoltat o aplicație informatică ce utilizează inteligența artificială în stabilirea diagnosticelor bazate pe radiografii. Aplicația este deja utilizată cu succes în mai multe spitale din Banat și din Transilvania. Aplicația informatică este instalată pe servere care păstrează datele pacienților în interiorul spitalelor.

Inteligența artificială este utilizată pe scară tot mai largă în domeniul medical. O echipă mixtă, formată din informaticieni și din medici specializați în imagistică, a creat o aplicație care vine în ajutorul medicilor care trebuie să interpreteze datele furnizate de radiografii, spune inginerul software Bogdan Bercean.

Întotdeauna, decizia finală în stabilirea diagnosticului aparține medicului, nu algoritmilor de inteligență artificială, mai spune Bogdan Bercean.

Echipa de informaticieni vrea să dezvolte aplicația și pentru a interpreta date furnizate de tomografii sau de alte sisteme care țin de imagistica medicală. De asemenea, aplicația ar putea fi dezvoltată și pentru a servi domeniului veterinar.

 

Foto: Opinia Timișoarei

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY