Informaticienii clujeni dezvoltă aplicații pentru mașinile fără șofer

Trimite și altora

O echipă de informaticieni clujeni din cadrul companiei Telenav lucrează la dezvoltarea de soluții care permit mașinilor aflate în trafic să facă schimburi automate de informații între ele. Aceste soluții sunt integrate cu sisteme inteligente de navigare, iar aplicațiile dezvoltate la Cluj ar putea ajuta la introducerea în viitor a unor sisteme de trasport care folosesc mașinile fără șofer.

Informaticienii clujeni doresc să utilizeze sisteme precum Machine Learning, Internet of Things sau Inteligența Artificială pentru a spori siguranța în trafic. De aceea, aplicațiile create de ei vor ajuta mașinile să facă schimb de date, pentru a-i ajuta pe șoferi să ia cele mai bune decizii în trafic, spune reprezentanta companiei Telenav, Florentina Ungureanu.

Soluțiile dezvoltate la Cluj sunt integrate într-un ecosistem informatic care va funcționa la nivel global, mai spune Florentina Ungureanu.

Informaticienii afirmă că datele vor ajuta la dezvoltarea unui trafic mai sigur și, în viitor, la construirea unor sisteme care vor permite circulația mașinilor autonome, capabile să se deplaseze fără șofer.

 

Foto: Economica.net

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

twenty − four =