Regele Mihai I, omagiat la aniversarea a 150 de ani de la fondarea USAMV Cluj

Trimite și altora

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj serbează 150 de ani de la înființarea învățământului agronomic clujean și 100 de ani de învățământ românesc. Ceremoniile au inclus dezvelirea unui bust al Regelui Mihai I al României, cel care a readus universitatea la Cluj după eliberarea Transilvaniei de Nord. Bustul este amplasat la intrarea în Aula Magna Mihai Șerban a universității clujene, potrivit ViaCluj.tv.

Majestatea Sa Regele Mihai I a vizitat în repetate rânduri universitatea clujeană. Prima vizită a fost făcută în calitate de Mare Voievod de Alba Iulia, în perioada interbelică, alături de Regele Carol al II-lea. Apoi, Regele Mihai I a vizitat în 1945 universitatea și Clujul după ce Armata Regală Română a eliberat Transilvania de Nord. După căderea comunismului, MS Regele Mihai I a devenit Doctor Honoris Causa al USAMV. Institutul de Științe Vieții poartă numele Regelui Mihai I, iar două dintre dintre amfiteatre poartă numele Regelui Ferdinand I și Reginei Maria. Membrii Familiei Regale a României au vizitat în repetate rânduri universitatea clujeană.

Tot la USAMV Cluj au început lucrările Consiliului Național al Rectorilor. La eveniment au participat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, consilierul prezidențial Ligia Deca, președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, președintele Academiei de Ștințe Agricole, Valeriu Tabără, președintele Consiliului Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, vicepreședintele Colegiului Medicilor Veterinari din România, Adrian Oros, precum și alte personalități. Cu această ocazie, USAMV a fost decorată cu Ordinul Spiru Haret al Ministerului Educației, iar rectorul Cornel Cătoi a fost decorat cu Crucea Transilvană a Mitropoliei Ortodoxe a Clujului.

Comments

comments

SHARE
Previous articleRată mare de creștere pentru cicloturism în județul Cluj
Next articleCâți bani cheltuiesc românii pentru amenajări cu piatră naturală
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

11 − 6 =