Rată mare de creștere pentru cicloturism în județul Cluj

Trimite și altora

Cicloturismul devine tot mai popular în Cluj. Există asociații care oferă turiștilor posibilitatea de a face excursii în jurul Clujului, prin Pădurea Făget, prin Pădurea Hoia sau spre Cheile Baciului. De asemenea, există tot mai multe pensiuni din Munții Apuseni care oferă turiștilor posibilitatea de a închiria biciclete pentru a descoperi împrejurimile lacurilor montane de la Tarnița sau de la Fântânele ori drumurile abrupte din jurul unor stațiuni precum Muntele Băișorii ori Mărișel.

Turismul pe biciclete devine o alternativă tot mai interesantă pentru petrecerea vacanțelor. Și aceasta deoarece tot mai mulți oameni sunt interesați de vacanțele active și de un stil sănătos de viață, spune președintele unui club de ciclism, Iustin Lupu.

Promovarea ciclismului este o tendință europeană, spune ciclistul Radu Mititean.

Potrivit unor statistici neoficiale, realizate de patronatele din domeniul turismului, în ultimii trei ani, numărul de cicloturiști a crescut cu peste 20 la sută.

 

Foto: Pixabay

Comments

comments

SHARE
Previous articleEfectele Someș Delivery: masă rotundă și petiție pentru igienizarea malurilor Someșului Mic
Next articleRegele Mihai I, omagiat la aniversarea a 150 de ani de la fondarea USAMV Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

2 + two =