Cum se dezvoltă transportul electric la Cluj

Trimite și altora

Dezvoltarea transportului electric la Cluj este unul dintre obiectivele asumate deopotrivă de administrația locală și de Compania de Transport Public. După anul 2025, întregul transport public din oraș ar urma să fie sută la sută electric. În același timp, Primăria și Consiliul Local investesc în dezvoltarea unei infrastructuri destinate automobilelor electrice. Există mașini electrice cumpărate pentru Poliția Locală, iar în următoarele luni vor fi amenajate și standuri pentru taxiurile electrice.

Primele 11 autobuze electrice au fost puse în circulație la Cluj-Napoca în 2018. În curând, Compania de Transport Public va pune în circulație încă 19 de astfel de autobuze. Toate cele 30 de mijloace de transport sunt cumpărate cu ajutorul fondurilor europene și elvețiene. Practic, după cele primele autobuze electrice au fost puse în circulație, autoritățile locale au decis să ceară bani europeni pentru a cumpăra 30 de noi autobuze electrice, 50 de troleibuze și 24 de tramvaie, după cum spune directorul Direcției de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean.

Autoritățile locale nu mizează doar pe transportul public electric, ci vor să îi încurajeze pe cât mai mulți clujeni să investească în mașini electrice. Primăria a amenajat deja trei stații pentru încărcarea mașinilor electrice, iar energia electrică necesară este oferită gratuit de către municipalitate. Alte stații sunt în curs de amenajare. De asemenea, vor fi amenajate standuri rezervate exclusiv taximetrelor electrice, spune directorul Direcției de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei, Ovidiu Cîmpean.

Primăria Clujului a investit și în cumpărarea de mașini electrice pentru Poliția Locală. Primele automobile electrice destinate polițiștilor locali au fost puse în circulație anul trecut.

Foto: ClujToday.ro

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY