Turda, primul oraș din România cu transport public sută la sută electric

Trimite și altora

Municipiul Turda este prima localitate din România care dispune de transport sută la sută electric.

Turda are o nouă Societate de Transport Urban Public, care a primit în administrare 20 de autobuze electrice care au fost achiziționate cu fonduri europene și sunt dotate modern, cu camere de supraveghere video, rampe speciale pentru persoanele cu dizabilități, aer condiționat, Wi-fi și sistem de E-Ticketing, potrivit ClujToday.ro.

De asemenea, toate autobuzele sunt dotate cu camere de supraveghere video și sistem GPS, astfel încât să fie prevenite și depistate infracțiunile sau distrugerile.

Potrivit municipalităţii, tarifele, traseele și orarele de circulație rămân neschimbate, ba mai mult, chiar până în luna ianuarie, cetățenii vor putea circula cu abonamentele vechi.

Cardurile electronice care vor fi gratuite și vor înlocui vechile abonamente se vor distribui începând cu anul 2020.

Noua companie de transport public se subordonează Consiliului Local pentru care modernizarea transportului public reprezintă o parte integrată a proiectelor europene finanțate de Uniunea Europeană pe baza Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, cu scopul de a reduce semnificativ poluarea și de a crea un sistem de mobilitate urbană prietenos cu mediul înconjurător.

Proiectele finanțate au patru coridoare de mobilitate cu o valoare totală de 31.355.430,65 euro.

Comments

comments

SHARE
Previous articleStocul regional de birouri moderne va depăși pragul de 1.000.000 de metri pătrați
Next articleAfacerile cu prăjituri tradiționale înfloresc înainte de Crăciun
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

twenty − 10 =