Adrian Oros, PNL: Românii ar trebui să aibă prioritate la cumpărarea terenurilor agricole

Trimite și altora

Deputatul PNL de Cluj, Adrian Oros, îi cere ministrului Agricuturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, explicaţii cu privire la propunerea de modificare a legii care reglementează vânzarea-cumpărarea de terenuri agricole situate în extravilan, potrivit ClujToday.ro

În opinia deputatului clujean, modificarea legislativă a fost întârziată mai bine de doi ani şi jumătate, potrivit ViaCluj.tv.

Deputatul liberal a solicitat ministrului Agriculturii numărul de tranzacţii care au avut loc în perioada 2014-2019, ce suprafeţe au făcut obiectul ofertelor de vânzare, dacă au fost cumpărare de români sau de străini.

Adrian Oros spune că românii ar trebui să aibă drept de preemţiune la cumpărarea terenurilor agricole din România, legea ar trebui să limiteze suprafeţele pe care pot fi făcute monoculturi, dar şi să ajute la eliminarea speculei cu terenuri.

Comments

comments

SHARE
Previous article820 de copii din Florești vor învăța într-o școală nouă
Next articleZeci de producători, așteptați la Zilele Recoltei de la Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

4 × 1 =