Daniel Buda vrea condiții pentru vânzarea terenurilor agricole străinilor

Trimite și altora

Europarlamentarul clujean Daniel Buda, președintele PNL Cluj, cere autorităților europene să adopte condiții unice pentru vânzarea și cumpărarea terenurilor agricole. El crede că o astfel de măsură este necesară deoarece legislația românească este mai permisivă decât cea din alte țări, iar peste 45 la sută din terenurile agricole românești au fost cumpărate de străini.

Europarlamentarul PNL a declarat că Franța și-a protejat terenurile agricole prin faptul că persoanele care doresc să cumpere astfel de terenuri trebuie să își dovedească afinitatea cu regiunea respectivă, să locuiască în regiune de 10 ani și să aibă capacitatea de a cultiva terenul respectiv. În România, multe dintre terenurile agricole au fost cumpărate pentru a specual creșterile de preț sau pentru a încasa subvențiile europene.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul atrage noi investiții: minim 50 de milioane de euro în această toamnă
Next articleCe facem cu autostrăzile? Și cum putem transforma înapoierea într-o șansă istorică
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

4 × 2 =