Cum se extinde Parcul Etnografic Romulus Vuia

Trimite și altora

Parcul Etnografic Romulus Vuia din Cluj se va extinde, iar întreaga zonă va fi inclusă într-un complex care va mai include și un centrul educațional al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, dar și un Parc Intergalactic, care va pune în valoarea miturile legate de conexiunea Pădurii Hoia-Baciu cu civilizațiile extraterestre. Astfel, zona va deveni unul dintre cele mai importante puncte de atracție din Cluj.

Parcul Etnografic este primul muzeu în aer liber din România. El a fost creat în timpul Regelui Mihai I, în 1929. Muzeul reunește mai mult de 200 de construcții tradiționale, de la biserica de lemn atribuită lui Horea până la gospodării și instalații tehnice țărănești, precum mori de apă, piuă, moară pentru minereul de aur sau ateliere. Acum, suprafața Parcului Etnografic ar urma să fie extinsă cu încă 28 de hectare. Dintre acestea, 17 vor fi de pădure. De asemenea, va fi amenajat un centru pentru vizitatori, cu săli de conferințe și expoziții, un centru administrativ cu ateliere pentru restaurare, un sat de vacanță, zone pentru concerte, dar și un restaurant unde vor fi servite preparate tradiționale. Muzeul avea propria sa cârciumă, care a funcționat din 1929 până în 1951, când a fost distrusă într-un incendiu. Această extindere va transforma muzeul într-un spațiu mai interactiv, spune directorul său, Tudor Sălăgean.

Ideea extinderii muzeului s-a născut în urma unui parteneriat cu Asociația de Design Urban Nordic din Norvegia, spune vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar.

În zonă, va fi amenajat și un centru educațional al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, care va cuprinde ferme și acvarii care vor putea fi vizitate. De asemenea, va fi amenajat și un parc de distracții, care va pune în valoare miturile legate de fenomenele paranormale din Pădurea Hoia-Baciu.

Comments

comments

SHARE
Previous articleA început festivalul WonderPuck
Next articlePiața de smarthome crește cu 30% pe an
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

nine − four =