Două muzee din Cluj, incluse în Ghidul Michelin

Trimite și altora

Două muzee din Cluj au fost incluse în prestigiosul Ghid Michelin, care este un reper internațional în domeniul turismului și gastronomiei. Este vorba de Muzeul de Artă și de Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Ambele muzee se află în subordinea Consiliului Județean, care este singura instituție care are două muzee cuprinse în acest ghid.

Ghidul Michelin recomandă 12 muzee din România. Două dintre ele se află în Cluj-Napoca. Este vorba de Muzeul de Artă și de Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Unul dintre ele funcționează în palatul care era reședința guvernatorului Transilvaniei, iar celălalt în clădirea în care funcționa Dieta Transilvaniei. Ambele muzee se află în subordinea Consiliului Județean. Cele două muzee dispun de un patrimoniu important pentru Transilvania și pentru România, spune vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar.

Includerea Muzeului de Artă în acest ghid este onorantă, spune directorul instituției, Lucian Nastasă-Kovacs.

Fiecare dintre aceste muzee a înregistrat anul trecut peste 60.000 de vizitatori plătitori de bilete. Însă, în realitate, ambele muzee au avut peste 300.000 de vizitatori în 2018, dacă sunt puși la număr și cei care au participat la diferite evenimente publice găzduite de ele.

Comments

comments

SHARE
Previous article#Alexandra, omagiată la Untold
Next articleÎncep lucrările de descărcare arheologică pentru autostrada TransFeleacu
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

17 − fourteen =