Aeroporturile europene vor să ajungă la emisii zero de carbon, până în 2050

Trimite și altora

Aeroporturile europene sunt decise să îşi reducă la zero emisiile de carbon, până în 2050. Aceasta este concluzia reuniunii Airport Council International Europe, care a avut loc zilele trecute la Tel Aviv.

Reprezentanții aeroporturilor europene s-au angajat să reducă nivelul poluării generate de activitatea de gestiune a transporturilor aeriene. De aceea, aceste aeroporturi vor miza tot mai mult pe sursele de energie regenerabilă, mai ales pe energia fotovoltaică. România a fost reprezentată la reuniunea consiliului aeroporturilor de către directorul general al Aeroportului Internaţional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca, David Ciceo.

El a menţionat că, în prezent, aeroporturile sunt responsabile pentru un o cantitate 2-5 la sută din totalul emisiilor de carbon înregistrate în lume. În perioada următoare, reprezentanţii Airport Council International Europe se vor întâlni cu noul comisar european pentru Transporturi, cu structurile specializate în acest domeniu din cadrul Comisiei Europene, precum şi cu comisiile de specialitate ale Parlamentului European, pentru a discuta provocările cărora trebuie să le facă față.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY