Opera Națională Română din Cluj împlinește un secol

Trimite și altora

Opera Națională Română din Cluj împlinește azi 100 de ani de la înființare. Funcționarea ei a fost aprobată de Regele Ferdinand I prin Înalt Decret Regal.

La 100 de ani de la înființare, Opera Națională Română din Cluj-Napoca își deschide larg ușile pentru toți cei fascinați de povestea din culisele spectacolelor.

Tururile ghidate prin Operă, organizate miercuri, 18 septembrie, aduc prima invitație deschisă publicului larg dornic să descopere labirinturile impozantei clădiri, cu tainele sale centenare și bucuria oferită la fiecare dezvăluire de cortină, stagiune după stagiune. Tururile ghidate vor avea loc din oră în oră, în intervalul 15:00 – 20:00.

Evenimentul aniversar de miercuri marchează cu precizie 100 de ani de la înființarea Operei Naționale Române din Cluj – prima instituție lirică creată în țara noastră la 18 septembrie 1919, prin decizia Consiliului Dirigent al Regatului României. Opera Națională Română din Cluj-Napoca a devenit atunci un epicentru cultural-artistic transilvan și o instituție-reper remarcată și apreciată pe harta celor mai notabile teatre lirice europene.

Surprizele aniversare continuă joi, 19 septembrie 2019, ora 14:30, atunci când publicul larg este invitat la Vernisajul Expoziției Foto OPERA 100, montată pe Bulevardul Eroilor (lângă Monumentul Memorandiștilor), ce va dezvălui în premieră o galerie remarcabilă de fotografii cu spectacole legendare, artiști și personalități marcante din istoria Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. Vernisajul Expoziției va avea loc în prezența reprezentanților teatrului liric clujean și a unor invitați speciali,

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

7 − two =