Clujul continuă să atragă investitori, mai ales în IT și Business Services

Clujul continuă să atragă noi investiții în domenii de vârf, precum IT-ul și business services. Experții în domeniul economic estimează că, în perioada următoare, vor fi create încă 5.000 de noi locuri de muncă. Principala problemă a companiilor este găsirea rapidă a angajaților competenți. Una dintre cele mai importante investiții din ultima perioadă a fost realizată de compania americană Vertiv.

Foarte multe companii străine sunt atrase la Cluj de forța de muncă reprezentată de absolvenții universităților. Studiile sociologice arată că, în fiecare an, aproximativ 10.000 de tineri din toată țara termină studiile la Cluj și doresc să se stabilească în oraș. Aceștia sunt oameni bine calificați, cu competențe diverse. Datorită acestor avantaje, una dintre cele mai importante companii americane a ales să investească la Cluj. Compania respectivă a închiriat patru etaje într-o clădire de birouri și a angajat deja 350 de specialiști. În perioada următoare, echipa va crește până la 420 de persoane, spune reprezentantul acestei firme, Ali Hamdan.

Cele mai dinamice domenii din Cluj sunt IT-ul, domeniul în care lucrează 22.000 de persoane, și business services, cu 17.000 de persoane.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

five × four =