Theodor Paleologu cere reforma Curții Constituționale

Trimite și altora

Candidatul PMP la alegerile prezidențiale, Theodor Paleologu, critică modul în care funcționează Curtea Constituțională. El afirmă că, deseori, membrii Curții sunt numiți strict pe criterii politice, fără să fi probat vreo competență în plan juridic.

Theodor Paleologu propune două variante. În prima, la Curtea Constituțională ar trebui numiți doar judecători independenți care au gradele profesionale care să le permită să activeze la Înalta Curte de Casație și Justiție. Cea de-a doua variantă, posibilă în cazul unei revizuiri a Constituției, ar fi preluarea atribuțiilor de control constituțional de către Înalta Curte de Casație și Justiție.

Mai multe detalii, într-o emisiune Via Cluj TV:

 

Comments

comments

SHARE
Previous articleTransportul public pentru școlari, în comuna Florești
Next articleBT cumpără Certinvest Pensii
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

four × 3 =