Premiu pentru soluțiile de trafic rutier din Cluj; distincția vine în contextul unui oraș sufocat de mașini

Trimite și altora

Pe măsură ce Clujul devine tot mai sufocat de traficul rutier, curg premii pe care le obține Primăria Cluj-Napoca pentru inovație și calitate în administrație. 

Primăria Cluj-Napoca a fost recompensată cu trei premii I în cadrul celei de-a XII-a ediţii a conferinţei internaţionale „Inovaţie şi calitate în sectorul public”, organizată de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Conferința s-a desfășurat în perioada 17 – 18 octombrie 2019, la Sâmbăta de Sus, județul Brașov, anunță reprezentanții Primăriei.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a obținut premiul I la categoria ”Soluții moderne pentru creșterea calității vieții” pentru ”Politici de prioritizare a transportului în comun la Cluj-Napoca. Transport electric”.

De asemenea, în cadrul pilonului „Abordări manageriale pentru eficiență și eficacitate”, Primăria municipiului Cluj-Napoca a fost recompensată tot cu locul I pentru proiectul Centrului de Inovare și Imaginație Civică.

Proiectul Bugetare participativă la Cluj-Napoca, primul proiect de acest gen implementat în România, a fost la rândul său premiat cu premiul I în cadrul pilonului „Etica, parte a culturii organizaționale”.


”Îmbunătățirea transportului public și a mobilității urbane este, fără îndoială, un factor cheie în ceea ce privește calitatea vieții cetățenilor în municipiu și zona metropolitană. Utilizarea noilor tehnologii, siguranța călătorilor și creșterea standardelor în ceea ce privește mobilitatea urbană în general reprezintă prioritățile municipalității pentru dezvoltarea unei rețele de transport public verde, eficientă, de calitate pe toate planurile. La acestea se adaugă politicile publice de prioritizare a transportului în comun la nivel de trafic în municipiu și de încurajare a mobilității alternative, precum crearea benzilor dedicate destinate mijloacelor de transport în comun și bicicliștilor, amenajarea unor stații de încărcare pentru mașini electrice în puncte cheie din oraș, oferirea de facilități pentru transportul public pentru elevi, studenți și pensionari sau autobuze dedicate pentru elevi”, spun reprezentanții Primăriei. În tot acest timp, Clujul a devenit unul dintre cele mai aglomerate orașe din punctul de vedere al numărului de mașini aflate în trafic. Reprezentanții administrației locale încearcă să îi convingă pe toți mai mulți clujeni să renunțe la mașini și să se deplaseze cu mijloacele de transport public. 

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujana și-a deschis magazin în Bistrița
Next articleCe lege trebuie modificată pentru a permite circulația autobuzele fără șofer la Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

seven − two =