Ce lege trebuie modificată pentru a permite circulația autobuzele fără șofer la Cluj

Trimite și altora
Autobuze in Viena

Primăria Cluj-Napoca a anunțat că dorește să pună în circulație primul autobuz fără șofer din România. Autobuzul ar urma să deservească o linie din centrul orașului. Însă, pentru a permite circulația autobuzului, cel mai probabil, va fi nevoie de o modificare a Codului Rutier.

Mai multe orașe europene experimentează transportul public cu autobuze autonome, fără șofer. În Viena, Lyon sau Paris, astfel de autobuze deservesc linii scurte din zonele cele mai aglomerate ale acestor orașe. Autobuzele autonome sunt vehicule electrice care circulă cu viteză redusă și care sunt, deocamdată, în teste. Un astfel de autobuz ar putea circula în viitor și la Cluj, spune primarul Emil Boc.

Autoritățile locale au început să planifice infrastructura necesară pentru un asemenea autobuz. Însă pentru a-l pune în funcțiune ar putea fi nevoie de modificarea Codului Rutier. În prezent, nu există nici un fel de prevederi legale referitoare la vehiculele fără șofer, a declarat șeful Poliției Rutiere Cluj, Dan Crișan.

Clujul a fost primul oraș din România care a introdus transportul public electric. Obiectivul autorităților locale este ca, în perioada 2025 – 2030, să circule în oraș doar mijloace de transport public electrice.

Comments

comments

SHARE
Previous articlePremiu pentru soluțiile de trafic rutier din Cluj; distincția vine în contextul unui oraș sufocat de mașini
Next articleClujul de ieri: Biblioteca Populară din Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

one × 2 =