Consiliul Județean investește 5,8 milioane de lei în două școli speciale

Trimite și altora

 

 

 

 

 

 

 

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a semnat contractele de finanțare din fonduri europene a două proiecte ce au ca scop modernizarea, reabilitarea și echiparea unor instituții de învățământ special aflate în subordinea forului administrativ județean, respectiv Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Auz ,,Kozmutza Flóra” și Școala Gimnazială Specială Huedin.

Astfel, în ceea ce privește proiectul câștigat de Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Auz ,,Kozmutza Flóra” acesta vizează reabilitarea și modernizarea clădirii care găzduiește atelierele instituției de învățământ. Potrivit documentației tehnice întocmită în acest sens, există necesitatea unei reabilitări structurale și a unei reamenajări arhitecturale a clădirii. Sunt prevăzute intervenții la fundații, la elementele verticale portante, la subansamblul de planșee, la subansamblul șarpantei, și totodată, intervenții la scării și la coșurile de fum.

Prin implementarea proiectului ,,Reabilitarea și modernizarea clădirii atelierelor din cadrul Școlii Gimnaziale Speciale ,,Kozmutza Flora”, conducerea urmărește creșterea gradului de participare a copiilor cu cerințe educaționale speciale la nivelul învățământului obligatoriu prin îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a activităților educaționale. Valoarea totală a investiției este estimată la suma de 4.841.754,72 de lei, TVA inclus, iar contribuția proprie a Consiliului Județean Cluj este de 1.051.094,07 de lei.

De asemenea, cel de-a doilea proiect ce va primi finanțare nerambursabilă în vederea implementării este cel de ,,Reabilitare, modernizare și echipare a Școlii Gimnaziale Speciale Huedin”. Valoarea totală estimată a investiției este de 6.776.469,57, TVA inclus, din care contribuția proprie a Consiliului Județean Cluj este de 4.810.941,83 de lei.

În prezent, activitatea școlii se desfășoară în trei clădiri, repartizate pe corpuri de clădire și funcțiuni astfel: corp de clădire C2 – birouri, sală de sport; corp de clădire C3 – săli de clasă, magazii; corp de clădire C4 – săli de clasă. Potrivit documentației tehnice elaborată în vederea stabilirii modalității optime de reabilitare și modernizare a celor trei construcții s-a constatat necesitatea realizării unor lucrări de termoizolare a pereților exteriori, de refacere a fațadelor, cu aducerea ansamblului la imaginea originală, și amenajări de ordin funcțional la sistemul de compartimentare. Totodată, sunt prevăzute reparații, reabilitări și înlocuiri la finisaje, tâmplărie și instalații, refacerea instalațiilor electrice și extinderea acestora și instalarea unor centrale termice în fiecare corp de clădire. Constructorii vor realiza rampe pentru persoane cu dizabilități, se vor amenaja noi grupuri sanitare, iar în subsolul corpului C2 urmează a fi amenajată o bibliotecă, cu spații de lectură, mobilată corespunzător.

Comments

comments

SHARE
Previous articleDoar 30% dintre tranzacțiile din România sunt realizate cu implicarea unui agent imobiliar
Next articleScrisoare deschisă adresată Generalului Rădescu de către fiul său
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

three × 4 =