Tabăra de la Leghia, preluată de Consiliul Județean – Va fi redeschisă după modernizare

Trimite și altora

Una dintre cele mai cunoscute tabere școlare din județul Cluj va fi preluată de către Consiliul Județean. Acest for va finanța modernizarea taberei, care va fi redeschisă.

Concret, plenul Consiliului Județean Cluj a hotărât joi, 29 august 2019, să solicite oficial preluarea de către forul administrativ județean a bine-cunoscutei tabere școlare din satul Leghia, comuna Aghireșu și includerea acesteia în domeniul public al județului.

Trecerea în proprietatea Consiliului Județean a terenului și a clădirii cu destinația de tabără școlară, aflate în prezent în domeniul public al comunei Aghireșu, are la bază solicitarea expres formulată în acest sens de către comuna clujeană. Comuna nu dispune de resursele financiare necesare în vederea unei bune administrări și puneri în valoare a imobilului.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, consideră că, prin preluarea taberei Leghia, se împiedică o degradare ireversibilă a acestui complex în care, până nu demult, erau cazați, anual, mii de copii care aveau șansa de a petrece timp liber de calitate și de a lega prietenii pe viață. După modernizare, tabăra de la Leghia își va păstra destinația legată de organizarea taberelor școlare și desfășurarea activităților de turism pentru tineret.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY