De ce rămân stomatologii clujeni fără vacanța de iarnă

Mulți dintre medicii stomatologi din Cluj sunt nevoiți să renunțe la vacanța de iarnă, pentru că au foarte mulți pacienți din străinătate care vor să beneficieze de tratamente de specialitate tocmai în această perioadă. Astfel că stomatologii sunt nevoiți să își reprogrameze perioada de mers la schi. Mulți dintre cei care vin să se trateze în România în perioada vacanțelor sunt români care muncesc în străinătate, însă a crescut foarte mult și numărul străinilor care practică turismul stomatologic.

Clujul a devenit o destinație importantă pentru turismul stomatologic. Foarte mulți străini vin să se trateze în cabinetele de medicină dentară din Cluj pentru că beneficiază de servicii foarte bune la prețuri foarte mici, spune medicul Cornelia Maior.

Numărul străinilor care vin pentru turismul stomatologic va crește, pentru că marile companii de asigurări din Germania au început să deconteze serviciile stomatologice efectuate în România. Din această afacere, toată lumea are de câștigat: companiile plătesc mai puțin pentru astfel de servicii, pacienții nu mai sunt puși pe listele de așteptare din Germania, iar cabinetele medicilor clujeni au în permanență pacienți.

Cei mai mulți pacienți care apelează la serviciile stomatologilor clujeni sunt din țările Uniunii Europene, îndeosebi din Italia, Spania sau Germania. Însă a crescut semnificativ și numărul pacienților din Israel, mai ales de când Clujul este legat printr-o cursă aeriană directă de Tel Aviv.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

5 + 3 =