Fondatorul Digital Park, Alexandru Machedon, premiat la Gala RePatriot

Trimite și altora

Unul dintre cei mai inovatori antreprenori din Republica Moldova, Alexandru Machedon, a fost premiat în cadrul Galei RePatriot. Aceasta a avut loc în Bucovina, în perioada 3-6 octombrie, la inițiativa fostului ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale din România, Marius Bostan.

Alexandru Machedon a fost inclus, la secțiunea Antreprenoriat, și în Top 100 Români de Pretutindeni, editat în parteneriat cu Newsweek. Antreprenorul din Republica Moldova a fost premiat pentru inițiativele sale care au schimbat și schimbă ADN-ul economiei din Basarabia.

Concret, Alexandru Machedon a fondat concernul StarNet, care a devenit cel mai mare operator privat din domeniul telecom din Republica Moldova. A urmat fondarea companiei StarLabs, din domeniul IT. Însă inițiativa care poate coagula la modul serios industriile creative de la Chișinău este Digital Park. Este vorba de cel mai important ecosistem destinat industriei IT. Proiectul va fi dezvoltat în mai multe etape și va include prima clădire verde din Republica Moldova, cu spații generoase pentru specialiștii IT, dar și cu spații pentru servirea mesei, săli de conferințe și spații pentru evenimente. Există și o zonă verde amenajată la cele mai înalte standarde. Alexandru Machedon este secondat în realizarea acestui proiect de Aurelia Salicov, care este este considerată drept una dintre cele mai influente femei de afaceri din Republica Moldova.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY