Cum renaște turismul balnear la Ocna Mureș

Trimite și altora

Ocna Mureș va redeveni o stațiune balneară în adevăratul sens al cuvântului, cu ajutorul unei investiții în valoare de 5,9 milioane de euro. Investiția va fi finanțată, în proporții egale, de Consiliul Local Ocna Mureș și de Consiliul Județean Alba, potrivit ClujToday.ro.

Stațiunea va pune în valoare potențialul curativ al apelor sărate. Proiectul va fi realizat de o asociere de firme conduse de compania clujeană TCI Contractor General.

Băile Ocna Mureș vor include bazine de înot cu o suprafață totală de 1.700 de metri pătrați, locuri de joacă pentru copii, săli de recuperare și tratament medical, magazine și alte spații pentru agrement și relaxare. Va fi refăcută și o parte a vechilor băi construite în perioada Imperiului Austro-Ungar. Termenul contractual pentru finalizarea proiectului este 2021.

Sarea la Ocna Mureș este exploatată încă din vremea Imperiului Roman. În Evul Mediu, sarea era exploatată în galerii subpământene, care au fost modernizate în perioada Imperiului Austriac. Din perioada Austro-Ungară, apa sărată a fost utilizată în scop terapeutic. Băile Ocna Mureș au fost date în folosință în anul 1917. Ele au funcționat până în anii 2000, când societatea care administra băile a dat faliment, iar baza materială a fost lăsată în paragină.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

SHARE
Previous articleMinistrul Agriculturii, Adrian Oros, declară război vânătorilor de subvenții
Next articleRomânia va avea șapte atașați agricoli
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

4 + three =