Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, declară război vânătorilor de subvenții

Trimite și altora

Una dintre prioritățile din acest an ale ministrului Agriculturii, Adrian Oros, va fi combaterea vânătorilor de subvenții. El a declarat că, prin acest termen, îi desemnează pe acele persoane și companii care își plasează banii în agricultură nu pentru a produce, ci pentru a încasa subvenții. În schimb, ministrul Agriculturii este de părere că subvențiile trebuie să ajungă în măsură cât mai mare la adevărații fermieri.

În opinia ministrului Adrian Oros, subvențiile trebuie să susțină mai ales dezvoltarea fermelor familiale. El consideră că aceste ferme reprezintă o condiție esențială a agriculturii moderne și a dezvoltării mediului rural, în timp ce marile exploatații agricole de tip comercial pot produce profit, însă nu pot produce dezvoltare.

”Voi lupta împotriva vânătorilor de subvenții, acei oameni care figurează drept beneficiari, dar care de fapt și-au mutat banii în agricultură din alte domenii doar pentru a încasa banii de la stat. Când nu vor mai primi aceste subvenții, ei vor pleca imediat, dar până atunci distrug agricultura românească. Tocmai de aceea vrem să introducem o prevedere prin care beneficiarii de subvenții trebuie să își desfășoare cel puțin 80% din activitate în agricultură, adică să fie fermieri veritabili”, a declarat Adrian Oros.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCine va conduce Compania de Transport Public în următorii patru ani?
Next articleCum renaște turismul balnear la Ocna Mureș
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

4 × 3 =