Investiție de 34 de milioane de lei într-o școală din Florești

Trimite și altora

Cea mai mare comună din România, Florești din județul Cluj, va avea o nouă școală. Primarul Horea Șulea a anunțat începerea proiectului. Lucrările vor începe în curând, la doar câteva luni după ce în Florești a fost finalizată o altă școală nouă, în cartierul Cetatea Fetei. În comuna clujeană trăiesc aproximativ 40.000 de persoane.

În timp ce multe comune din România se confruntă cu problema depopulării, în Florești există o cerere tot mai mare de locuri în școli și grădinițe. În comună trăiesc aproximativ 10.000 de copii și de adolescenți. În acest context, primarul comunei, Horea Șulea, a decis să investească într-o nouă școală.

Noua școală va avea o capacitate de aproximativ 1.000 de locuri. Proiectul școlii va costa aproximativ 34 de milioane de lei, spune Horea Șulea.

Lucrările ar urma să înceapă în următoarele săptămâni. Anul trecut, în septembrie, în cartierul Cetatea Fetei, a fost inaugurată o altă școală cu capacitatea de 1.000 de locuri. Aceasta ar putea să ofere și cursuri de nivel liceal, dacă Inspectoratul Școlar Județean va aproba noile planuri de școlarizare.

Comments

comments

SHARE
Previous articleRomânia va avea șapte atașați agricoli
Next article33 de echipamente noi pentru Spitalul Clinic de Recuperare
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

twelve − six =