Carbochim Cluj are un nou proprietar

Trimite și altora

Patronul Iulius Grup, concern din care face și Iulius Mall, Iulian Dascălu, a plătit suma de 23,5 milioane de lei pentru achiziția fabricii Carbochim. Este vorba de cel mai mare producător de abrazive profesionale din România, potrivit ClujToday.ro.

Tranzacția prin care Iulian Dascălu a preluat pachetul majoritar de acțiuni a avut loc prin intermediul Carbo Europe. Acum, această companie a lansat o ofertă publică, obligatorie pentru astfel de tranzacții care implică firme listate la Bursă, prin intermediul căreia acționarii minoritari își pot vinde participațiile.

„Compania Iulius s-a dedicat în totalitate dezvoltării de proiecte regionale de referință, cu un puternic impact în comunitățile în care suntem prezenți. Ocupăm o poziție dominantă pe piața imobiliară din România și ne-am dorit să ne extindem aria de expertiză către producție, cu aceeași implicare și pasiune. Astfel, considerăm că achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni al Carbochim Cluj-Napoca reprezintă o decizie strategică în activitatea noastră și, totodată, o provocare”, a precizat Iulian Dascălu, președintele companiei.

Există și informații potrivit cărora, în viitorul apropiat, producția de abrazive ar putea fi mutată în afara orașului, iar actualele proprietăți ale Carbochim, situate în Piața 1 Mai, să fie reconvertite. Piața 1 Mai, acolo unde se află platforma industrială Clujana, ar putea deveni următorul pol de regenerare urbană a Clujului. Fabrica de pantofi Clujana își va muta producția pe platforma industrială Tetarom, iar vechile clădiri ale fabricii de pantofi, care au fost cumpărate de Consiliul Județean Cluj, vor fi restaurate, modernizate și extinse și vor primi un rol administrativ și cultural. După același model, actualele proprietăți ale Carbochim ar putea fi modernizate și transformate în spații de birouri pentru industria IT, în spații comerciale și în spații rezidențiale. Modelul regenerării urbane a fost utilizat cu succes în apropierea acestei platforme industriale, în cazul fostei fabrici de mobilă Libertatea. Aceasta a devenit Liberty Technology Park, o platformă care a atras jucător de talie mondială din domeniul tehnologic. Proiectul a fost dezvoltat de fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, iar anul trecut a fost preluat de State University of Texas.

Foto: Profit.ro

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY