Doar jumătate din cele 50 de troleibuze cumpărate de Primăria Clujului au intrat în circulație

Trimite și altora

Clujul este primul mare oraș din România în care jumătate din flota Companiei de Transport Public este nepoluantă. Mai mult, două treimi din flota de mijloace de transport este nouă. În următorii ani, flota de transport public urmează să devină sută la sută electrică.

Primăria Cluj-Napoca a cumpărat 50 de noi troleibuze, care vor fi folosite de Compania de Transport Public. Pentru fiecare dintre acestea, municipalitatea a plătit suma de 2,9 milioane de lei. Primele 25 de troleibuze au fost deja puse în circulație. Celelalte vor intra în traficul rutier după ce vor fi înmatriculate, în aceste zile, spune viceprimarul Dan Tarcea. El a adăugat că acestea sunt printre cele mai moderne troleibuze din lume.

Cumpărarea de troleibuze a fost cofinanțată de Uniunea Europeană. Banii europeni sunt folosiți pentru a face transportul public mai eficient și mai puțin poluant, spune primarul Emil Boc.

Obiectivul Primăriei Cluj-Napoca este ca, până în anul 2030, întregul transport public din Cluj să fie asigurat de autovehicule electrice.

Comments

comments

SHARE
Previous articleGuvernul a căzut – Urmează consultări cu partidele și posibile alegeri anticipate
Next articleClujul are un nou subprefect
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

10 − six =