Investitorii belgieni, interesați de zona Clujului. IT-ul și automatizările, cele mai atractive domenii

Trimite și altora

Thomas-Baekelandt-ambasador-Belgia-Vakar-Istvan-1Investitorii belgieni sunt în continuare interesați de oportunitățile oferite de România. Perioada următoare ar putea aduce investiții serioase în domenii care presupun domenii de înaltă tehnicitate, precum IT-ul sau automatizările. Declarațiile au fost făcute de ambasadorul Regatului Belgiei, Thomas Baekelandt, care a participat la o conferință organizată la Cluj de asociația de afaceri româno-belgiană BeRoBA.

Investitorii belgieni nu mai vin în România pentru forța de muncă ieftină, ci datorită înaltei calități a specialiștilor, spune ambasadorul Thomas Baekelandt. Investitorii din Regatul Belgiei sunt interesați în special de zona Clujului, care a devenit principalul pol de dezvoltare în industria IT, deoarece sunt interesați de soluțiile software aplicabile în domeniul producției industriale, spune ambasadorul belgian, în deschiderea conferinței asociației de afaceri româno-belgiene.

”Tema ediției din acest este IT-ul și automatizarea. Aceste domenii sunt legate direct de cel al producției industriale. Multe investiții de aici din regiune sunt în producția industrială, nu în servicii. Și în IT. Iar această combinație dintre IT și automatizare este importantă pentru industrie, pentru ceea ce experții numesc Industrie 4.0”, a spus ambasadorul belgian.

Mulți dintre oamenii de afaceri belgieni preferă să investească în Transilvania deoarece aici există o concentrare industrială mai importantă și, de asemenea, există și proiecte de genul clusterelor, mai spune ambasadorul Thomas Baekelandt.

”Acest lucru se întâmplă pentru că avem clustere, dar și industrie mecanică, precum și IT. Aveți universități și școli tehnice cu rezultate bune în știință și în inginerie. De asemenea, un bun mediu de afaceri, ceea ce este foarte bine pentru noile companii care vin aici”, a adăugat diplomatul.

Investițiile belgiene din Transilvania ating deja domenii care includ inovare. Așa este fabrica de componente aerospațiale din Turda, companiile de IT din Cluj-Napoca sau compania belgiano-română care vrea să producă primul automobil electric proiectat și construit în România.

Claudiu Pădurean

Comments

comments

SHARE
Previous articleHotelul Univers T, prima entitate publică din Cluj cu stație de încărcare pentru automobilele electrice
Next articleCompania care produce rachetele Patriot, interesată de România
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

five × one =