Marea Britanie vrea mai mulți imigranți cu înaltă calificare

Trimite și altora

Guvernul britanic definitivează noua politică de imigrație ce va intra în vigoare după 1 ianuarie 2021 și care va încuraja migranții cu calificări. Pe 31 decembrie 2020 va înceta libertatea de mișcare a forței de muncă din Uniunea Europeană, anunță RFI România.

Este probabil ca săptămâna aceasta prim ministrul Boris Johnson și ministrul de interne Priti Patel să prezinte cabinetului planul de reformă a politicii de imigrație, inspirat din sistemul australian pe puncte.

Un prim rezultat al aplicării acestui plan ar fi abolirea inrării libere în Marea Britanie a lucrătorilor necalificați din UE al căror număr anual estimat este de circa 90.000.

Sunday Times citează oficialități care prognozează o creștere a imigrației calificate după 1 ianuarie 2021, de la nivelul actual de 65.000 precum și creșterea ponderii imigranților din afara UE de la 50% la 2/3.

Planul Johnson – Patel

Potrivit publicației londoneze solicitanții la imigrație în Marea Britanie vor primi puncte pentru:

  • o ofertă de lucru pe măsura calificării;
  • o ofertă de lucru cu o companie sponsor aprobată;
  • un salariu anual de minimum 25.600 lire sterline, potrivit recentei recomandări a Comitetului Consultativ pentru Migrație (o scădere de la cifra inițial vehiculată de 30000 de lire);
  • o bună cunoaștere a limbii engleze

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

SHARE
Previous articleDeLonghi investește într-o nouă fabrică
Next articleDeficitul comercial al României se adâncește
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

4 + fourteen =