Clujul, județul cu cea mai mare densitate de companii tehnologice

Trimite și altora

Clujul este județul cu cea mai mare densitate de companii tehnologice. Potrivit statisticilor oficiale, cele mai multe companii tehnologice, adică 10.086 sunt înregistrate în București, în timp ce în Cluj sunt înregistrate 3.251 de astfel de companii, iar în Timiș au fost înregistrate 1.884 de companii de tehnologie.

Raport la numărul de locuitori, Clujul este județul cu cea mai mare densitate de companii din domeniu. Pe lista județelor cu un mare număr de companii tehnologice se mai află Iașiul, cu 1.526 de firme de tehnologie, Ilfovul, cu 1.433, Bihorul, cu 999, Prahova, cu 959, Constanța, cu 865, și Sibiu, cu 787.

În total, în România, există aproape 34.000 de firme de tehnologie, în condițiile în care în 2010 existau doar 13.876 de astfel de companii. Potrivit unul studiu realizat de Frames și de Academia Industrială, companiile tehnologice au generat o cifră totală de afaceri de 55 de miliarde de euro.

Comments

comments

SHARE
Previous article1,4 milioane de lei pentru prevenirea abandonului școlar la UBB
Next articleBelgienii de la WDP au investit șase milioane de euro în județul Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

sixteen + 1 =