Clujul a depășit Timișul la PIB/capita

Trimite și altora

Clujul a depășit Timișul la PIB/capita și se află pe locul 2 în România, după București. Informația apare într-un articol publicat de g4media.ro.

Articolul citează date oficiale ale Comisiei Naționale de Prognoză. În valori absolute, PIB-ul României a  fost în 2019 de 1.040 de miliarde de lei. Cel mai mare PIB l-a generat Bucureștiul, în valoare de 248,1 miliarde de lei, adică aproape un sfert din total, urmat de Cluj, cu 50,4 miliarde, Timiș, 49,3 miliarde, Constanța, 46,5 miliarde și Prahova, cu 40,8 miliarde. Județele cu cel mai slab output economic au fost Covasna și Mehedinți, cu puțin peste 7,5 miliarde și Tulcea, cu 8,1 miliarde.

Raportat pe cap de locuitor, județele cu cel mai ridicat PIB/capita sunt municipiul București, 28.573 euro, urmat, la mare distanță, de Cluj, cu 15.011 euro, Timiș, cu 14.727 de euro, Constanța, cu 14.596 de euro și Brașov, cu 13.695 de euro.

Comments

comments

SHARE
Previous articleANUNȚ Închiriere spațiu comercial
Next articleCum va arăta noul campus al Academiei de Muzică
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

two × 4 =