Circuit de 55 km pentru biciclete în zona Moldovenești

Trimite și altora

Una dintre cele mai frumoase zone din Transilvania va fi pusă în valoare cu ajutorul unui circuit pentru biciclete. Acesta va începe la poarta de intrare în Munții Apuseni, va merge spre Valea Arieșului și va continua spre județul Alba, spre Piatra Secuiului și Rimetea. În această zonă, spune legenda, soarele răsare de două ori într-o zi, pentru că, după ce răsare dimineața, se ascunde o vreme după Piatra Secuiului și mai răsare o dată. Circuitul de biciclete va urma o bună bucată de drum traseul Mocăniței.

Cicloturismul se dezvoltă tot mai mult și în zona Munților Apuseni. În comuna Moldovenești, autoritățile au decis să amenajeze un traseu de biciclete, care va străbate unele dintre cele mai frumoase sate de la intrarea în Carpații Occidentali. Traseul va pune în valoare frumusețea Văii Arieșului și a munților, spune primarul din Moldovenești, Ioan Mărginean, prezent la ViaCluj.tv.

Acest circuit pentru biciclete ar urma să fie amenajat cu ajutorul fondurilor europene. Consiliul Județean intenționează să participe la dezvoltarea proiectului, spune vicepreședintele instituției, Istvan Vakar.

Pe acest traseu ar urma să fie amenajate și stații de încărcare pentu bicicletele și trotinetele electrice, în cazul în care vor exista turiști doritori să le utilizeze, însă autoritățile vor recomanda turiștilor bicicletele clasice. Mai mult, proprietarii de pensiuni vor fi încurajați să ofere turiștilor această alternativă de a explora zona, în locul mersului cu mașina.

Comments

comments

SHARE
Previous articleNoi clase de învățământ dual în județul Cluj
Next articleStart pentru Programul Prima Casă 2020
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

twenty − seventeen =