Studenții clujeni, îndemnați să ia în serios cursurile on-line

Trimite și altora

Universitățile clujene își trec cursurile în on-line, din cauza pandemiei de coronavirus. Deocamdată, nu există nici un pacient cu coronavirus semnalat printre profesorii și studenții clujeni. Semnalul trecerii în on-line a cursurilor a fost dat de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”. A urmat Universitatea Babeș-Bolyai, care, cu 42.000 de studenți, masteranzi și doctoranzi, este cea mai mare din țară.

Universitățile clujene și-au reorganizat activitatea din cauza coronavirusului. Cursurile sunt predate on-line, însă profesorii clujeni sunt îndemnați să își continue, în măsura în care pot, și activitatea de cercetare științifică, precum și cea de publicare a unor cărți și articole științifice. Nu există nici un motiv de panică, spune noul rector al Universității Babeș-Bolyai, psihologul Daniel David.

Măsura suspendării cursurilor are în vedere strict sănătatea studenților, spune decanul celei mai mari facultăți din Cluj, cea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Răzvan Mustață.

Profesorii universităților clujene le atrag atenția studenților să nu frecventeze locuri aglomerate și să ia în serios cursurile on-line. Ei afirmă că această perioadă nu este una de vacanță, ci una în care cursurile sunt susținute cu ajutorul noilor tehnologii.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

one × two =