Coronavirus: Mersul cu bicicleta sau pe jos, preferabil deplasării cu autobuzele

Trimite și altora

Mersul pe bicicletă sau mersul pe jos rămân cele mai bune soluții de mobilitate urbană pentru cei care se tem că se expun infectării cu coronavirus în mijloacele de transport în comun. Președintele Federației Bicicliștilor din România, Radu Mititean, face un apel la toți cei care dispun de biciclete să le folosească în această perioadă, dacă nu pot munci de acasă.

Autoritățile centrale și locale au luat măsuri pentru a limita răspândirea coronavirusului. Cei care pot lucra de acasă sunt îndemnați să facă acest lucru. Pentru cei care trebuie să meargă la muncă, în Cluj-Napoca, Primăria a impus dezinfectarea periodică a mijloacelor de transport în comun și a stațiilor de așteptare. Însă riscurile sunt reduse la minim dacă persoanele care trebuie să meargă la muncă se deplasează individual, cu autoturismele, bicicletele sau pe jos, spune președintele Federației Bicicliștilor din România, Radu Mititean.

Temperaturile mai scăzute din această perioadă a primăverii nu trebuie să îi descurajeze pe clujeni să folosească bicicletele, mai spune Radu Mititean.

Autoritățile au impus măsuri sanitare și pentru taximetre. Astfel, taximetriștii trebuie să dezinfecteze mânerele și clanțele mașinilor după fiecare cursă.

Mai multe detalii, pe ViaCluj.tv:

Comments

comments

SHARE
Previous articleSistem automat de biogaz, instalat la Pata Rât
Next articleStudenții clujeni, îndemnați să ia în serios cursurile on-line
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

twenty − seven =