Companiile private oferă finanțări pentru burse private

Trimite și altora

Companiile private oferă finanțări tot mai consistente universităților clujene. Banii sunt folosiți pentru a oferi burse celor mai buni studenți sau pentru a susține noi programe de masterat sau de licență. Până în prezent, predominau finanțările acordate unor domenii tehnice, însă, în ultima perioadă, au apărut finanțări și pentru domenii precum științele economice, istoria sau sociologia.

Companiile private sunt dipuse să investească în colaborarea cu universitățile deoarece beneficiază de angajați bine pregătiți, precum și de rezultatele proiectelor de cercetare. O companie germană din domeniul ingineriei susține un nou masterat în IT. O altă companie, de data aceasta maghiară, din domeniul petrolier, oferă burse în domeniul economiei, spune reprezentanta firmei, Camelia Ene.

Studenții Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor sunt încântați de această perspectivă, spune decanul Răzvan Mustață.

Uneori, bursele provin și de la familii cu o stare materială mai bună, spune prorectorul Dan Lazăr.

Există și masterate dezvoltate cu ajutorul fondurilor europene. Printre facultățile care au folosit astfel de resurse se numără cea de Drept.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCultele creștine din Cluj, solidare în fața coronavirusului
Next articleGuvernul Orban plătește șomajul tehnic
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

15 + sixteen =