Guvernul Orban plătește șomajul tehnic

Trimite și altora

Guvernul PNL, condus de Ludovic Orban, va plăti șomajul tehnic din companiile care au fost afectate de criza coronavirusului. Măsura vizează menținerea companiilor românești pe piață.

”Guvernul va plăti șomajul tehnic pentru angajații din companiile care au fost afectate de criza coronavirus. Acesta va fi plătit din bugetul Ministerului Muncii, prin intermediul ANOFM – prin bugetul de șomaj, pe toată durata stării de urgență. Pentru perioada suspendării temporare a contractului individual de muncă, indemnizaţiile de șomaj tehnic sunt în valoare de minimum 75% din salariul de bază, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut”, a spus ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

De această măsură vor beneficia salariații angajatorilor care și-au întrerupt activitatea total sau parțial ca urmare a stării de urgență și după ce au obținut un certificat în acest sens de la Ministerul Economiei. O altă condiție este reducerea veniturilor cu cel puțin 25%, în baza unei declarații pe propria răspundere.

Guvernul a estimat că până la un milion de salariați pot beneficia de această schemă de ajutor. Impactul bugetar pentru plata șomajului tehnic este estimat la 4 miliarde de lei.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCompaniile private oferă finanțări pentru burse private
Next articleSpectacole on-line la Opera Națională Română din Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

4 × 4 =