#vestibune Fost consilier prezidențial pentru Sănătate: La Timișoara a fost produs primul vaccin anticoronavirus! Au început testele

Trimite și altora

Un fost consilier prezidențial pentru sănătate publică aduce vești bune. Profesorul Virgil Păunescu, vicepreședinte al Academiei de Științe Medicale și profesor de imunologie la Universitatea de Medicină și Farmacie, a anunțat producerea primului vaccin românesc împotriva coronavirusului. Testele cu acest vaccin au început ieri, potrivit Via Cluj TV.

Specialiștii Centrului de Cercetare OncoGen au anunțat că au pus la punct primul vaccin românesc anti-coronavirus.

Sinteza vaccinului a fost terminată ieri. Pimele 1.000 de doze au fost produse azi. Și tot azi au început testele. Deocamdată, cercetătorii timișoreni nu au precizat cât va dura perioada de testare. Vaccinul va putea fi produs pe scară largă abia după ce testele vor fi gata, iar autoritățile medicale vor da avizele necesare.

Directorul Centrului de Cercetare OncoGen este Virgil Păunescu. Este profesor de imunologie la UMF Timișoara și vicepreședinte al Academiei de Științe Medicale. Profesorul Păunescu, cel care a anunțat azi începerea testelor cu nou vaccin, a anunțat, de asemenea, pe Facebook că nu va patenta formula acestui vaccin, dacă testele îi vor confirma eficiența, pentru că nu dorește să facă profit din așa ceva.

Despre munca la acest vaccin a profesorului Virgil Păunescu au relatat publicații internaționale precum Newsweek, precum și presa locală din Timișoara, precum Timpolis. Ziarul timișorean a fost, de altfel, primul care a anunțat știrea referitoare la vaccin.

Virgil Păunescu a fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, apoi consilier prezidențial pentru sănătate publică.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY