Românii, pe primul loc în UE în topul celor care solicită a doua cetățenie

Trimite și altora

Românii se află pe primul loc în Uniunea Europeană în topul celor care solicită a doua cetățenie. Sociologii spun că acest lucru este consecința numărului mare de români stabiliți în străinătate, precum și a numărului mare de români care continuă să emigreze.

 

Potrivit unui studiu făcut de Eurostat și citat de Transylvania Today, aproximativ 30.000 de români au obținut a doua cetățenie a unui stat european în 2016. 44 la sută dintre ei au devenit cetățeni italieni, 12,9 la sută au devenit cetățeni germani, iar 9,7 la sută au devenit cetățeni ungari. Alți 2.000 de români au primit cetățenia britanică.

 

Pe de altă parte, în același an, România a acordat cetățenia română pentru 4.500 de persoane. 90 la sută dintre acestea au fost cetățeni ucrainieni.

Comments

comments

SHARE
Previous article100 de tablouri pentru 100 de ani la Muzeul Etnografic al Transilvaniei
Next articleClujul de ieri: Povestea clopotelor
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

seven + 18 =