#vestibune: Hospitalierii realizează un centralizator cu spitale și cabinete private care oferă servicii medicale de urgență

Trimite și altora

O organizație neguvernamentală, numită Clubul Cavalerilor Hospitalieri, a lansat o inițiativă utilă celor care au nevoie de asistență medicală. Membrii acestei asociații au realizat un centralizator cu clinici și cabinete medicale private ce oferă servicii de urgență. Acestea sunt tot mai căutate, în condițiile în care multe spitale de stat sunt dedicate luptei anticoronavirus.

Pandemia de coronavirus a însemnat mobilizarea unui mare număr de cadre medicale în lupta cu această boală. Unul dintre efectele mobilizării a fost reprezentat de faptul că pacienți care au alte afecțiuni trebuie să aștepte perioade mai lungi pentru a avea acces la servicii medicale în spitalele de stat. Însă unii pot fi tratați în clinici sau cabinete private, spune președintele Clubului Cavalerilor Hospitalieri, George Costin Rusu.

Acest centralizator este actualizat permanent, în conformitate cu noile reguli impuse prin ordonanțe militare, spune George Costin Rusu.

În cazul clinicilor și cabinetelor private care au contracte cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, costul consultației și al tratamentului este decontat din fondul național. Însă pacienții sunt sfătuiți să verifice telefonic sau on-line acest aspect înainte de a-și alege clinica sau cabinetul. Centralizatorul poate fi gasit pe pagina de Facebook a clubului.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY