Dosar penal pentru că 1000 de oameni au fost aduși la intrarea în Aeroportul din Cluj

Trimite și altora

Polițiștii de la Serviciul Transporturi din Cluj au început o anchetă penală, după ce peste 1.000 de oameni au fost strânși la intrarea în aerogara din Cluj-Napoca. Este vorba de muncitori sezonieri, care au fost trimiși în Germania, pentru a lucra în domenii precum agricultura.

Oamenii au fost aduși de o firmă privată la aeroportul din Cluj și, după ce au coborât din autocare, s-au strâns în număr mare la intrarea în aerogară. În interiorul clădirii, conducerea aeroportului a permis intrarea unui număr limitat de oameni, pentru a fi respectate regulile de distanțare socială. Însă, în afara aerogării, s-a format o aglomerație care a stârnit exasperarea autorităților, care se tem de răspândirea coronavirusului. Prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, a trimis jandarmii pentru a-i dispersa pe muncitori. Din primele date, potrivit prefectului, vina pentru această situația aparține operatorului privat care se ocupă de transportul muncitorilor. Datele preliminare arată, de asemenea, că membrii conducerii aeroportului nu sunt vinovați de această situație. Reprezentanții firmei nu au explicat de ce au fost aduși toți muncitorii în același timp, în condițiile în care zborurile lor ersau programate cu avioane charter în intervalul orar 13.00 – 21.00. În aceste condiții, polițiștii de la Serviciul Transporturi au deschis un dosar penal.

Comments

comments

SHARE
Previous article3 trilioane de euro pentru salvarea economiilor europene
Next article16 persoane infectate cu coronavirus la Institutul Oncologic din Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

1 × 3 =