Disciplină nemțească pentru muncitorii care pleacă în Germania de pe aeroportul din Cluj

Trimite și altora

Autoritățile clujene au reușit să instaureze disciplina în parcarea aeroportului clujean. După ce, ieri, peste 1.000 de oameni s-au îmbulzit în parcarea aeroportului, azi, muncitorii sezonieri care pleacă în Germania au putut fi organizați într-o coadă care respectă regulile de distanțare socială impuse de autorități, potrivit Via Cluj TV.

Sute de oameni s-au strâns din nou în parcarea Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” din Cluj pentru a fi îmbarcați în cele șase avioane charter care au primit aprobarea pentru a decola spre Germania. Este vorba de muncitori sezonieri, care vor lucra în agricultură, potrivit UPNews.ro.

De data aceasta, oamenii au fost aranjați în cozi, care respectă măsurile de distanțare socială stabilite de autorități, adică au o distanță de minim doi metri între ei. Măsura vine după ce, ieri, a izbucnit un adevărat scandal.

Peste 1.000 de muncitori sezonieri s-au strâns ieri în parcarea aeroportului și au provocat o îmbulzeală care a exasperat autoritățile, care au trimis jandarmii pentru a-i dispersa. Ca urmare a acestui scandal, premierul Ludovic Orban a cerut demiterea directorului aeroportului clujean, David Ciceo. O cerere similară a fost formulată de președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, aflat de mai multă vreme în conflict cu David Ciceo.

Pe de altă parte, conducerea aeroportului clujean se apără și invocă faptul că parcarea aeroportului a fost concesionată de Consiliul Județean unei firme private, care ar fi avut ea responsabilitatea gestionării fluxului de muncitori sezonieri. Conducerea aeroportului a avut doar responsabilitatea gestionării interiorului aerogării, spațiu în care au fost respectate măsurile de distanțare socială impuse de autorități prin intermediul ordonanțelor militare. Informația a fost confirmată de ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Polițiștii de la Serviciul Transporturi au pornit o anchetă în acest caz. Această anchetă ar urma să arate cine este vinovat. De asemenea, ministrul de Interne, Marcel Vela, a emis o nouă ordonanță militară, care a stabilit noi reguli pentru zborurile charter. Acestea vor trebui să fie aprobate centralizat, de către Autoritatea Aeronautică Română.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY