Aplicație anticoronavirus, dezvoltată la Cluj cu ajutorul inteligenței artificiale

Trimite și altora

Două companii de IT din Cluj și-au unit forțele pentru a dezvolta o aplicație care folosește inteligența artificială la diagnosticarea pacienților care ar putea fi infectați cu coronavirus. Mai exact, această aplicație, care utilizează date furnizate de medici, încearcă să îi trieze pe pacienții care suferă de o răceală banală de cei care sunt, într-adevăr, cu simptome caracteristice coronavirusului.

Specialiștii în software și medicii clujeni colaborează pentru a dezvolta o aplicație medicală gratuită, numită COVID Monitor, care are misiunea de a decongestiona centrele de triaj. Cu ajutorul informațiilor oferite de medici, un algoritm de inteligență artificială încearcă să distingă între cazurile în care pacienții prezintă simptome caracteristice infecției cu coronavirus și cazurile în care aceștia suferă de o răceală banală, spune coordonatorul proiectului, Dan Chiuzbăian, intervievat de Via Cluj TV.

Această aplicație se dezvoltă pe măsură ce este alimentată cu noi date, mai spune Dan Chiuzbăian.

Această aplicație nu înlocuiește consultația medicală. Ea are doar rolul de a-i ajuta pe pacienții care nu au simptomele infecției cu coronavirus să meargă mai curând spre cabinetele medicilor de familie decât spre centrele de triaj ale spitalelor implicate în lupta cu coronavirusul.

Comments

comments

SHARE
Previous articleEmil Boc a semnat primele contracte pentru metrou și tren metropolitan
Next articleUBB a aderat la rețeaua GUILD pentru cercetare științifică avansată
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

four × one =