Emil Boc a semnat primele contracte pentru metrou și tren metropolitan

Trimite și altora

Primarul din Cluj, Emil Boc, a semnat azi primele contracte pentru construirea viitorului metrou și viitorului tren metropolitan. Este vorba de studiile de prefezabilitate și de fezabilitate, iar documentele presupun inclusiv realizarea procedurilor de expropriere. Este vorba de cel mai mare proiect de infrastructură din istoria Clujului, cu o valoare totală estimată de peste un miliard de euro.

Viitorul metrou și viitorul tren metropolitan vor deservi întreaga zonă metropolitană. Trenul metropolitan va circula pe o rază de aproape 100 de kilometri, de la Nădășel la Dej. Metroul va fi realizat în două etape: una va lega zona Florești de zona aeroportului, iar în cea de-a doua etapă va fi construit și un tronson între Gilău și Florești. Aceste proiecte vor fi conectate cu Autostrada Transilvania, la Gilău, precum și cu viitoarea centură metropolitană, autostrada TransFeleacu, spune primarul Emil Boc.

Contractul pentru realizarea studiilor necesare proiectului a fost câștigat de o asociere care include firme din Italia, Franța și România, care a licitat suma de 35,9 milioane de lei. mai spune Emil Boc.

Termenul de livrare pentru proiectul trenului metropolitan este de 14 luni, iar cel pentru metrou de 26 de luni, care sunt calculate din acest moment. După recepția documentației, vor fi scoase la licitație contractele de proiectare și de execuție.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY